Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Projectes

Ampliar imatge
15 d'abril de 2009
El Triangle Blau proposa posar Violí d´Auschwitz a una plaça de Figueres

L'entitat vol retre un nou homenatge a l'escriptora Maria Àngels Anglada, autora de la popular novel·la.

FIGUERES | DDG
L'associació per a la preservació i difusió de la memòria històrica, el Triangle Blau, ha fet arribar una instància a l'Ajuntament de Figueres demanant que la Comissió del Nomenclàtor consideri la possibilitat de posar el nom de Violí d'Auschwitz a la plaça de davant del CEIP Maria Àngels Anglada. L'objectiu és, segons l'entitat, retre homenatge a les víctimes del nazisme als camps d'extermini i en record de la novel·la que la l'escriptora hi va dedicar.

"Maria Àngels Anglada va ser sempre una persona sensible al patiment dels altres i a la defensa dels drets individuals i col·lectius i a la denúncia de les violacions d'aquests drets", insisteix el president de l'ens, Jordi Riera. Una de les obres en la qual es va fer palès aquest compromís va ser precisament El Violí d'Auschwitz, que va rebre el premi de novel·la de l'any 1994. Precisament, diu Riera, el 4 de juny de 1998 es va trobar amb Jacques Stroumsa, "el veritable primer violí de l'orquestra d'Auschwitz-Birkenau, a qui va convidar a Figueres a impartir una conferència a l'institut Ramon Muntaner.

La ciutat de Figueres ja va atorgar a Anglada el títol de "filla adoptiva" de la ciutat l'any 1996, a banda de l'escola que porta el seu nom i el d'un carrer. Ara, serà la comissió de Nomenclàtor i el consistori figuerenc qui hauran de decidir si atenen la demanda de l'entitat figuerenca.

Publicat a: Diari de Girona, 15-04-2009

Notícia també publicada a: Hora Nova (14-04-2009) i a L'Empordà (14-04-2009).

Annex: Instància presentada  (doc 23.50KB)
Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Figueres
© Ass. Triangle Blau - Figueres - infotriangleblau@gmail.com