Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Presentació

Sortida a Argelers (2007)
Ampliar imatge
Triangle Blau
És una entitat sense ànim de lucre constituïda a Figueres.
Composta inicialment per familiars d'exiliats i exdeportats de les comarques gironines durant la guerra civil espanyola i la II Guerra Mundial, així com per estudiants i professors de la Universitat de Girona i d'Educació Secundària.A qui ens dirigim?

Les activitats del Triangle Blau s'adrecen a la població en general i, de forma molt especial, als ciutadans més joves residents a les comarques de Girona.
Ara fa 70 anys...
El 1939 prop de mig milió de persones van haver d'abandonar precipitadament i en alguns casos de forma definitiva les seves famílies, amics i propietats com a conseqüencia de la caiguda definitiva de la República.

De fet, durant els tres anys de guerra milers de ciutadans d'ordre ben divers havien hagut d'empendre també el camí de l'exili. Per als vençuts, començava aleshores un llarg periple de sofriments. Primer als camps concentracionaris de la Catalunya Nord: Argelers, St. Cebrià, Barcarès, Agde, Septfons, Rivesaltes i altres, en són una bona mostra. Després, en molts casos, als camps d'extermini nazis.

Mauthausen, Gusen, Hartheim, Dachau, Ravensbrück, Buchenwald, Sachsenhausen, Auschwitz, Flössenburg i molt d'altres de tant trista memòria, on milers i milers de persones, homes, dones i nens varen deixar la vida.

Amb la mirada posada en un futur presidit per la Llibertat, la Pau i la Fraternitat, Triangle Blau treballa per a la preservació i difusió de la memòria històrica, per mantenir viu el record de les persones que hi deixaren la vida, perquè fets com aquells no tornin MAI MÉS.
Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Figueres
© Ass. Triangle Blau - Figueres - infotriangleblau@gmail.com