Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Enllaços

Resultats

Bases de dades
El cost humà de la Guerra Civil a Catalunya

El Cost Humà de la Guerra Civil és una base de dades, disponible a Internet, que recull totes les víctimes de la guerra civil a Catalunya, tant les nascudes al país com a fora i tant d’un bàndol com de l’altre. Aquest banc de dades és el primer de tot l’Estat espanyol on es documenta totalment el cost humà del conflicte bèl·lic.

Bases de dades
Agenda d'actes a tot Catalunya : Commemoració dels 70 anys de l'exili republicà
Bases de dades
Cercador dels deportats de l'Estat Espanyol als camps de concentració nazis

Base de dades que recull els continguts de l'obra: Libro Memorial. Españoles deportados a los campos nazis (1940-1945), editada pel Ministerio de Cultura (2006) dels investigadors Benito Bermejo i Sandra Checa.
Libro Memorial. Españoles deportados a los campos nazis (1940-1945)

Bases de dades
Base de dades o "Portal de Víctimas de la Guerra Civil y Represaliados del Franquismo" amb més 750.000 persones

La individualització de les víctimes, que actualment s’eleva a unes 750.000 persones, ha estat possible gràcies al buidat sistemàtic de la documentació repressiva conservada en els arxius estatals gestionats pel Ministerio de Cultura. Al portal s’hi han afegit també les dades relatives a la presència de refugiats espanyols en els camps de concentració i extermini nazis a partir, en aquest cas, del buidat de fonts estrangeres. En aquesta base de dades, al costat dels noms de les persones represaliades, s’hi indiquen les referències documentals existents . Els ciutadans podran demanar còpies d’aquesta documentació en els respectius arxius o, si els documents ja han estat prèviament digitalitzats, descarregar-los a l’ordinador.

Associacions
Associació Catalana d´Expresos Polítics del Franquisme

Té com a finalitat reivindicar i lluitar per la normalització de la Memòria Històrica. Un passat històric manllevat pel règim franquista i a l'hora protagonista d´un dels períodes més terribles de la història de l´Estat Espanyol. Els seus membres són part dels centenars de milers de represaliats per el règim criminal de Franco.

Associacions
Comissió de la Dignitat

Web oficial de la Comissió de la Dignitat.
Una Llei del Congrés dels Diputats va obrir la porta al retorn d'una part dels documents que els franquistes van espoliar a la fi de la Guerra Civil de 1936-39. Als primers mesos de 2006 van tornar a Catalunya els documents de la Generalitat i, abans del 2007, és d'esperar que retornin de Salamanca la resta de documents privats que actualment s'estan classificant.

16 Registres trobats.
Pàgina  1 | 2 | 3 | >

Amb la vostra participació anirem afegint aquells enllaços d'associacions, memorials, portals temàtics... més rellevants sobre l'exili i la deportació.

Participa-hi!

Cercador

Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Figueres
© Ass. Triangle Blau - Figueres - infotriangleblau@gmail.com