Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Enllaços

Resultats

Associacions
Associació de Familiars de Represaliats pel Franquisme

L’Associació de Familiars de Represaliats pel Franquisme va néixer a Figueres el 13 de març del 2003, quan espontàniament un petit grup de persones establirem contacte amb la intenció de demanar justícia, perpetua la memòria històrica del nostra país, fer revisar els consells de guerra, sensibilitzar l’opinió i les institucions sobres el reconeixement dels crims franquistes, donar serveis, suport i obtenir reconeixement moral pels nostres familiars que havien estat víctimes del franquisme.

Associacions
Amical de Mauthausen i altres camps i de totes les víctimes del nazisme d’Espanya

Associació que agrupa als exdeportats republicans dels camps de concentració del III Reich, així com els familiars i amics, tant dels supervivents com dels deportats assassinats als camps.

Associacions
Amical de Ravensbrück

Arrel del pelegrinatge que es va fer al camp de Ravensbrück per conmemorar el 60è. Aniversari de l’alliberament (foto 1), es va constituir “Amical de Ravensbrück”, per tal de donar suport a la gran tasca feta per la Neus. Amical de Ravensbrück pren el compromis de transmetre-ho al nostre poble i a les futures generacions.

Associacions
Associació per a la recuperació de la memòria històrica de Catalunya

El dia 18 de desembre del 2002, un seguit de persones interessades en la recuperació de la veritat sobre el franquisme i les seves conseqüències sobre la societat, ens vam reunir amb la finalitat de coordinar esforços per avançar en la recuperació de la memòria històrica.

Associacions
Associació Pro-memòria als Immolats per la Llibertat a Catalunya

Entitat catalana que procura mantenir viu el record dels republicans executats pel franquisme a Catalunya per raons polítiques i ideològiques. El 2006 va demanar que s'anul·lin els judicis que es van fer en acabar la guerra civil espanyola. Ha promogut la creació del Monument als Afusellats al Camp de la Bota.

Portals temàtics
Web: Documents inèdits de Lluís Companys i Carme Ballester

El manuscrit inèdit sobre Lluís Companys

L'associació Memòria i Història de Manresa localitza a Amsterdam un manuscrit inèdit de Carme Ballester, esposa de Companys, sobre la detenció del president

Els historiadors Josep Alert i Joaquim Aloy, vinculats a l'associació Memòria i Història de Manresa, van localitzar a l'Institut Internacional d'Història Social d'Amsterdam un manuscrit inèdit que va escriure la dona de Lluís Companys, Carme Ballester. El document, que ara es fa públic, relata com va viure els fets tràgics que van succeir el 13 d'agost del 1940, quan agents alemanys van irrompre al seu domicili i van arrestar Companys.

La web Memoria.cat permet la lectura del manuscrit. A més, també es poden consultar una seixantena de documents inèdits relacionats amb Companys i la seva segona esposa, també de gran interès, trobats al mateix arxiu. Alguns dels textos són escrits en alemany i en francès, i es presenten amb les respectives traduccions.

16 Registres trobats.
<Pàgina  1 | 2 | 3 | >

Amb la vostra participació anirem afegint aquells enllaços d'associacions, memorials, portals temàtics... més rellevants sobre l'exili i la deportació.

Participa-hi!

Cercador

Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Figueres
© Ass. Triangle Blau - Figueres - infotriangleblau@gmail.com