Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

2012

22 de juliol de 2012 : Sortida a Girona, per conèixer la defensa passiva de la ciutat durant la Guerra Civil i a Celrà, per conèixer el camp d'aviació

Una trentena de persones, amics i socis del Triangle Blau, ens vam aplegar el diumenge 22 de juliol a Girona per conèixer de la mà de l'historiador Jaume Prat els indrets de repressió i la defensa passiva de la ciutat durant la Guerra del 1936. Després de l'interessant recorregut per carrers gairebé desconeguts per a molts de nosaltres, vam visitar el refugi del Jardí d'Infància. Després de les explicacions, allà dins mateix, vam poder sentir un simulacre de bombardeig.

Cap a les 2 del migdia, una trentena de socis i amics del Triangle Blau vam anar al Cementiri Vell de Girona per recordar i homenatjar les 519 víctimes de la repressió franquista i també als gironins deportats als camps d'extermini nazis. Davant dels 2 monuments respectius, en Jordi Riera, president del Triangle Blau, ens va adreçar unes paraules de record. A continuació vam dipositar-hi unes flors i vam dedicar-hi uns minuts de silenci com a homenatge. També vam aprofitar per llegir 3 textos relacionats amb la memòria històrica.

L’ofrena floral al monument dels gironins morts al camp d’extermini nazi de Mauthausen la van realitzar: Jordi Riera, Antoni Mascort i Joaquim Gené, 3 fills de deportats morts als camps de Mauthausen i Gusen.

Després d'un bon dinar al Restaurant La Brasa de Quart, amb copa de cava inclosa!, vam anar a veure l'exposició sobre el camp d'aviació de Celrà ubicada a La Fàbrica, organitzada pel Memorial Democràtic i el Taller d'Història de l'Ajuntament de Celrà. A continuació, vam anar a trepitjar l'entrada del camp, a tocar el polígon industrial de Celrà, veient el que queda del pont d'entrada i 2 dels seus refugis militars.
Com que ara ja sabem on es troba la seva entrada, un altre dia qui vulgui hi pot tornar i passejar per tot el perímetre.

Cap a la 7 de la tarda, vam finalitzar la visita davant la preocupació pels incendis de l'Alt Empordà i per la calor encara elevada d'aquella hora de la tarda. Uns quants vam retornar a Girona i la resta cap a Figueres.

Foto de Grup
Visita guiada per Jaume Prat
Visita al refugi Jardí de la Infància
Visita al refugi Jardí de la Infància
Visita al refugi Jardí de la Infància
Homenatge davant el monument de les víctimes del franquisme (Cementiri Vell de Girona)
Paraules de record de Jordi Riera davant el monument dels  gironins morts al camp d'extermini nazi de Mauthausen (Cementiri Vell de Girona)
Ofrena floral al monument dels  gironins morts al camp d'extermini nazi de Mauthausen (Cementiri Vell de Girona) de Jordi Riera, Antoni Mascort i Joaquim Gené, 3 fills de deportats, morts als camps de Mauthausen i Gusen
Visita a l'exposició sobre el camp d'aviació de Celrà
Visita a l'exposició sobre el camp d'aviació de Celrà
Visita a l'exposició sobre el camp d'aviació de Celrà
Visita a l'exposició sobre el camp d'aviació de Celrà. Visualització del documental
Visita a l'entrada al camp d'aviació de Celrà (vorejant el perímetre del camp)
Visita a l'entrada al camp d'aviació de Celrà (vorejant el perímetre del camp)
Visita a l'entrada del camp d'aviació de Celrà : pont d'entrada i refugi
Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Figueres
© Ass. Triangle Blau - Figueres - infotriangleblau@gmail.com