Saltar a continguts

Ass. Triangle Blau

Navegació

Menú principal

Activitats realitzades

Cercador

06/10/2015


PER MOLTS ANYS, NEUS CATALÀ, PELS VOSTRES 100 ANYS! : 6 d'octubre de 1915

“Un dels motius principals de fundar l’Amical de Ravensbrück, parteix del jurament que ens férem, en el moment de l’alliberament dels camps de la mort, totes les deportades i deportats, que mentre visquéssim, explicaríem tot el que havíem vist i sofert. Les raons són les mateixes que em van portar a defensar la República, a fer la Resistència a França i a lluitar contra el feixisme: el meu amor per la pau, la llibertat, la tolerància i la justícia social” 

Neus Català, 2006

 

 

 

06/10/2015

El Memorial Democràtic condemna la dictadura franquista i demana la nul·litat del judici al president Companys i de la resta de processos contra els represaliats

El Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya ha aprovat per consens un acord pel qual condemna el General Franco i les accions que va encapçalar i executar durant la dictadura militar, i especifica que les greus violacions dels drets humans dutes a terme durant el franquisme, algunes d’elles enumerades a l’Acord, encara han de ser aclarides i establertes oficialment per un mecanisme jurisdiccional –o no jurisdiccional- estatal, nacional o internacional. La Junta de Govern del Memorial Democràtic (*), mitjançant aquest acord, també demana la nul·litat del judici al president Companys i de la resta de processos i resolucions judicials i administratives endegades durant la dictadura contra milers de persones. Es reclama que s’adoptin mesures legals per a la reparació moral i la recuperació de la dignitat de les persones perseguides per raons polítiques o ideològiques durant la Guerra Civil i el franquisme. Igualment, la Junta de Govern del Memorial també ofereix un reconeixement públic a aquelles persones, organitzacions i institucions que han donat i donen el millor d’elles mateixes per l’assoliment de la democràcia i la millora de la qualitat del sistema democràtic.

 

02/09/2015

Són un exemple més de la banalització del nazisme a Espanya des de fa uns anys. Són una vergonya per a les víctimes de l’Holocaust.

28/08/2015

Moltes gràcies per les vostres aportacions!

Notícia Ampliar imatge
27/08/2015

Notícia publicada al setmanari Empordà del 7 de juliol de 2015 : El Triangle Blau visita la França de la Resistència i la Deportació

Notícia Ampliar imatge
27/08/2015

Notícia publicada al setmanari Hora Nova, el 14 de juliol de 2015 : Triangle Blau recorda la fi de la guerra

199 Registres trobats.
<<<Pàgina  11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | >>>
Aquest web forma part de: Portal d'Entitats de Figueres
© Ass. Triangle Blau - Figueres - infotriangleblau@gmail.com